Wat is algemene gynaecologie?

Je kan bij Dr. Coeman terecht voor algemene gynaecologische controles en specifieke gynaecologische behandelingen.

Consultatie gynaecologie

Je hebt vragen over anticonceptie, geboorteregeling, gynaecologische controles, de diagnose en/of behandeling van gynaecologische aandoeningen? Plan eerst een algemene afspraak gynaecologie in bij Dr. Coeman.

Hij verwijst je nadien desgewenst door naar zijn paramedisch team of 1 van de ziekenhuizen waarmee hij nauw samenwerkt in de regio Noord-Antwerpen (Brasschaat) en Vlaams-Brabant (Leuven).

Jaarlijkse check-up

Je bezoekt je gynaecoloog best regelmatig. Tip: maak er een gewoonte van, want een jaarlijkse check-up bij je gynaecoloog komt je algemene gezondheid ten goede. Dr. Coeman kan vaak voorkomende ongemakken vaststellen en verhelpen

zoals buikpijn, menstruatieproblemen, urineverlies, bekkenbodemklachten, endometriose, (huid)afwijkingen van de vrouwelijke geslachtsorganen en hormonale of seksuele klachten.

Driejaarlijks uitstrijkje

Een uitstrijkje is een belangrijk middel in de strijd tegen baarmoederhalskanker. Elke 3 jaar krijgen alle vrouwen in Vlaanderen van 25 tot en met 64 jaar een uitnodiging voor een uitstrijkje bij hun gynaecoloog. Dat wordt in het laboratorium gecontroleerd op afwijkende cellen. Met hetzelfde uitstrijkje kan het lab ook het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt (HPV) opsporen.

Dr. Coeman kan dan individueel advies voor de opvolging geven. Soms moet de controle frequenter: jaarlijks of zelfs zesmaandelijks. Soms is ook een bijkomend onderzoek nodig zoals een colposcopie: een soort vergrootglas dat de baarmoederhals onderzoekt. Die controle verloopt volkomen pijnloos.

Maak je afspraak gynaecologie

Leopoldslei 6
2930 Brasschaat
03 651 55 52